Mozzarellás, bazsalikomos spagetti koktélparadicsommal
Valahányszor ránézek egy csokor bazsalikomra, jó kedvem lesz tőle. És eszembe jutnak azok a napok, amelyeket Olaszországban töltöttem, ahol nem levelenként, hanem ölnyi méretekben használják az ételekhez ezt az üde zöld növényt. Egyik alkalommal szakácskollégám, Giuseppe lepett meg egy különleges olasz tésztával, amely nemcsak az ízével, hanem már a látványával is lenyűgözött. Ismét megbizonyosodtam róla, hogy az egyszerű ételek a legnagyszerűbbek. Azóta is gyakran készítem el családom és barátaim örömére, ha időszűkében vagyok, és gyorsan szeretnék valami finomat az asztalra varázsolni.
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag Soós spagetti tészta
100 gramm bazsalikom
4 evőkanál olívaolaj
200 gramm mozzarella
200 gramm koktélparadicsom
só, bors, citromléízlés szerint
A tésztát az előírások szerint kifőzzük. Ameddig ez elkészül, addig a bazsalikomot, az olívaolajat, a sót, a borsot, a citromlevet botmixerrel vagy konyhai mixerrel leturmixoljuk. A mozzarellát kockára vágjuk, de ha minit vásároltunk, akkor úgy hagyjuk. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, majd ezen megfuttatjuk a felezett paradicsomokat. Erre tesszük rá a leszűrt tésztát (nem baj, ha a főzővízből néhány csepp a serpenyőbe megy), majd hozzáadjuk a mozzarellát és a bazsalikom pestót. Óvatosan, két fakanállal, vagy a serpenyő nyelét rázogatva, összekeverjük. Frissen tálaljuk.