HTML

Friss topikok

Mozzarellás bazsalikomos spagetti háromszínű paradicsommal

2014.06.03. 17:35 :: Tésztavilág

Mozzarellás, bazsalikomos spagetti koktélparadicsommal
6_étel_5.jpg

Valahányszor ránézek egy csokor bazsalikomra, jó kedvem lesz tőle. És eszembe jutnak azok a napok, amelyeket Olaszországban töltöttem, ahol nem levelenként, hanem ölnyi méretekben használják az ételekhez ezt az üde zöld növényt. Egyik alkalommal szakácskollégám, Giuseppe lepett meg egy különleges olasz tésztával, amely nemcsak az ízével, hanem már a látványával is lenyűgözött. Ismét megbizonyosodtam róla, hogy az egyszerű ételek a legnagyszerűbbek. Azóta is gyakran készítem el családom és barátaim örömére, ha időszűkében vagyok, és gyorsan szeretnék valami finomat az asztalra varázsolni.

 

6_étel_1.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

 

1 csomag Soós spagetti tészta

100 gramm bazsalikom

4 evőkanál olívaolaj

200 gramm mozzarella

200 gramm  koktélparadicsom

só, bors, citromléízlés szerint

 

8Főzés_közben.jpg

 A tésztát az előírások szerint kifőzzük. Ameddig ez elkészül, addig a bazsalikomot, az olívaolajat, a sót, a borsot, a citromlevet botmixerrel vagy konyhai mixerrel leturmixoljuk. A mozzarellát kockára vágjuk, de ha minit vásároltunk, akkor úgy hagyjuk. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, majd ezen megfuttatjuk a felezett paradicsomokat.  Erre tesszük rá a leszűrt tésztát (nem baj, ha a főzővízből néhány csepp a serpenyőbe megy), majd hozzáadjuk a mozzarellát és a bazsalikom pestót. Óvatosan, két fakanállal, vagy a serpenyő nyelét rázogatva, összekeverjük. Frissen tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr866263869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása