HTML

Friss topikok

A tészta is lehet az egészséges étrend része!

2012.10.19. 14:23 :: tesztavilag

Eloszlatunk minden tévhitet, a tészta szerepelhet a egészséges, sőt akár a fogyókúrás étrendekben is!

Az egészséges táplálkozásban nélkülözhetetlen a szénhidrátok fogyasztása. A napi energiabevitelünk 55–60%-ának szénhidrátokból kellene származnia. A tészta könnyen emészthető, jól felszívódik, és olyan alapvető tápanyagokat – vitaminokat, ásványai anyagokat, rostokat – tartalmaz, melyek szervezetünk számára fontosak.

egeszseges.jpg

A tojásos és tojás nélküli tészták fogyasztása is ajánlott, mert hasznos összetett szénhidrátokat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaznak.

Ma már köztudott tény, amit több klinikai vizsgálat is alátámasztott, hogy a túlzott energiabevitel és nem önmagában a szénhidrátfogyasztás felelős az elhízásért. Azt kell gondosan megválogatni, hogy mit eszünk a tésztával: energiadús, zsírosabb szalonnás, esetleg tejszínes tésztát vagy könnyebb zöldséges változatokat készítünk.

A fentiek persze nem jelentik azt, hogy a tésztaimádóknak meg kell vonniuk maguktól egy igazi spagetti carbonarat vagy egy jó tejszínes gombás tésztát. A hangsúly az arányokon van és a tudatos táplálkozáson: mindent fogyaszthatunk, csak tartsunk mértéket a nagy energiatartalmú ételek esetében, illetve megfelelő fizikai aktivitással fokozzuk az energiafelhasználásunkat.

1 komment

Címkék: tészta egészséges szénhidrát

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr364857995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mozaik0412 2012.12.04. 11:53:13

Az én tapasztalatom szerint is szüksége van a tésztára szervezetünknek.
Családom minden tagja nagyon szívesen fogyaszt tésztát. hetente többször
is készítek különböző módon./ köret,egytálétel/ Szerintem ha különböző zöldségekkel készítjük nagyon egészséges.Már megkóstoltuk a Soós tésztakészítményeket is, nagyon finomak,ajánlom mindenkinek!
süti beállítások módosítása