HTML

Friss topikok

Gesztenyés kacsamell tarhonyával

2014.12.02. 10:14 :: Tésztavilág

_LAC1575.png

Hozzávalók:

2 kisebb vagy egy nagyobb kacsamell filé

1 csomag Soós tarhonya

4 db körte

4 evőkanál olívaolaj

200 g hámozott, főtt vagy sült gesztenye

 _LAC1579.png

Elkészítés: A kacsamellet először beirdaljuk, és bőrével felfelé, forró serpenyőben 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a bőrös részét sütjük 3-4 percig, majd a serpenyőben tartva, 150 fokos sütőben, 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ha kész, a melleket papírszalvétára kiszedjük, és 10 percet pihentetjük.

Eközben megpirítjuk a tarhonyát. Ha szép aranysárgára pirult, felöntjük forró, sós vízzel és puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, tegyünk rá fedőt, és húzzuk félre a tűzhelyről. A kacsa felét vékony szeletekre vágjuk, a másik felét felkockázzuk.

A kockára vágott kacsát serpenyőben picit átforgatjuk, hozzáadjuk a főtt, sült gesztenyéket, megint átforgatjuk, és a kockára vágott körtét is beletesszük, majd alaposan átforgatjuk az egészet.

Ha egy kicsi szaftot enged, hozzáöntjük a tarhonyát, és folyamatos keveregetés mellett 2-3 percig összepároljuk.

Tálaláskor a tarhonyát a tányérra halmozzuk, és a körte-, valamint a kacsaszeleteket ráhelyezzük a gesztenyedarabokkal együtt.

_LAC1592.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr876950855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása