HTML

Friss topikok

Csicseriborsó leves

2013.12.03. 09:34 :: tesztavilag

Ez a laktató, sűrű zöldségleves csiseriborsóval nagyon jól tud esni egy hétköznapi vacsorára. A zöldségeket bátran variálhatjuk aszerint, hogy épp mi van otthon a hűtőben, így bármikor elkészíthető, előzetes bevásárlás nélkül is.

zöldseg_csicseri_w.jpg

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma aprítva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa kisebb kockákra vágva
  • fél fej karalábé kisebb kockákra vágva
  • 2 kisebb burgonya kisebb kockákra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vegaNatura ételízesítő (tartósító-, adalék- és színezékanyagmentes!)
  • 1 konzerv leszűrt csicseriborsó (vagy 1 éjszakás áztatás után otthon is megfőzhetjük)
  • fél csokor petrezselyem
  • fél zacskó Soós csigatészta külön megfőzve

Elkészítés:

  1. A hagymát az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a ockázott zöldségeket is és 1-2 perc alatt átpirítjuk. Felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, beletesszük az ételízesítőt és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
  2. Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel beleturmixolunk, nem teljesen simára, rusztikusan darabosra hagyjuk. Ha túl sűrű lenne felöntjük még forró vízzel, beletesszük a leszűrt, megfőtt csicseroborsót, ha kell sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a csicseriborsó átforrósodik.
  3. Hozzádjuk a kifőtt csigatésztát, aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vega vacsora csigatészta csiseriborsó

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr595672772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása