A spárgát nem csak főzni lehet, grillezni is érdemes! Salátákba, húsok mellé nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag spárga megtisztítva, 3-4 cm-es darabokra vágva
- 200 grillezni való zöldség vegyesen (padlizsán, cukkini,sárgarépa, stb.)
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
- 1 citrom leve
- só, bors
- opcionális: fetasajt, chilipehely, pirított magvak
- 200g Soós tarhonya
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A zöldségeket vágjuk egyforma, kb. 2-3 cm-es méretűre, a lilahagymát karikázzuk fel. Helyezzünk mindent a tepsire, locsoljuk meg 3-4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 perc alatt szép barnára sütjük, utolsó 5 percben grillezzük.
- Közben főzzük meg a tarhonyát. Ha megfőtt, egy salátástálba borítjuk és kihűtjük.
- A petrezselmyet felaprítjuk. A dresszinghez a maradék olívaolajba beleöntjük a citrom kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint tehetünk bele kevés őrölt csilipelyhet is.
- Amikor minden kihűlt, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverünk.
- Tálalás előtt érdemes néhány órát hűteni.
Tipp: Fetasajttal és pirított magvakkal (naprafoprgó-, fenyőmag) megszórhatjuk a tetejét.