Hozzávalók a húshoz:
800 g nyúlhús (comb, mell)
3 dl vörösbor
1 dl balzsamecet
2 dl tejszín
fél szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db színes kaliforniai paprika
Hozzávalók a csuszához:
1 csomag Soós csuszatészta
250 g ricotta
3 szál újhagyma
fél csomag snidling
Elkészítés:
A póréhagymát összevágjuk, és egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. Rátesszük a nyulat, mind a két oldalát megpirítjuk és felöntjük vörösborral, balzsamecettel. Ha a bor elforrta magát, a húst zöldség alaplével felöntjük, és szépen lassan megpároljuk.
Ha kész, a szaftból kiemeljük a húsokat, és a visszamaradt szaftba tejszínt, balzsamecetet és apró kockára vágott paprikát teszünk. Beforraljuk, és ha kell, keményítővel besűrítjük. Végül visszatesszük a húsokat.
Kifőzzük a csuszatésztát, majd összekeverjük a ricottával és a felkarikázott újhagymával.
A tányérra rakjuk a tésztát és a nyulat, végül az egészet snidlinggel díszítjük.