Kapros tejszínes harcsa túrós csuszával
Hozzávalók 4 főre:
600 g harcsa,
3 dl tejszín,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 ek olivaolaj,
50 g liszt,
50 g keményítő,
fél csomag Soós csuszatészta,
200 g túró,
100 g bacon.
A csuszatésztát kifőzzük, túróval és a pirított baconnal összekeverjük. A harcsát kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meghempergetjük a lisztes keményítőben, majd bő olajban kisütjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, picit megpirítjuk, felöntjük a fehérborral és beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, felforralás után leszűrjük. A leszűrt lébe beleforgatjuk a kisült harcsákat, jó sok kaporral bőségesen meghintjük, és még egyszer összeforraljuk. Túrós csuszával tálaljuk.