Pisztráng tökmag-pesztós tagliatelle
Hozzávalók 4 főre:
4 db pisztráng,
400g Soós tészta Gran Premio Szélesmetélt
100 g pucolt tökmag,
200 ml olivaolaj,
6 gerezd fokhagyma,
50 g parmezán,
2 marék koktélparadicsom,
dekorációnak csíra (borsóhajtás),
100 g teavaj,
egy fej lilahagyma,
tengeri só.
A tökmagot megpirítjuk, hozzáadjuk a parmezánt, a fokhagymát, az olivaolajat és botmixerrel leturmixoljuk. A koktélparadicsomokat egy forró serpenyőben két percig pirítjuk. A tagliatellét sós vízben kifőzzük, majd leszűrés után összekeverjük a tökmagos pestóval.
A konyhakész pisztrángot jénai tálba fektetjük, a külsejét durva tengeri sóval és olivaolajjal bedörzsöljük, a belsejébe zúzott fokhagymát, tengeri sót, 10 dkg teavajat és lilahagymát helyezünk, majd 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük. Ha elkészült, megszórjuk a pirított koktélparadicsommal és díszítésként borsóhajtást hintünk rá.