HTML

Friss topikok

Füstölt lazacos tésztasaláta

2014.05.20. 14:31 :: Tésztavilág

8_étel_3_res.jpg 

Ha egy fárasztó nap végén könnyű, gyors vacsorára vágyom, a halat választom. Ideális társa a tésztának, ami szintén hamar elkészül. De, mint hedonista szakács, ilyenkor sem akarok lemondani az ízek kavalkádjáról. Sokat tanultam ebből a szempontból az olasz konyháktól, amelyek nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik. Sosem felejtem el Giuseppét, egy trattoria csillogó szemű tulajdonosát, aki, miközben folyamatosan beszélt, el nem engedte vendégei tekintetét, és pillanatok alatt fantasztikus tésztaételeket varázsolt a tányérjainkra.

A mi alapanyaginkat alapul véve a harmonikus ízeket a sokféle zöldséggel tudom elérni, amelyek jól passzolnak a halhoz és a tésztához is. Ezek között is kitüntetett szerepe van a spárgának, amit sokan a zöldségek Királynőjének neveznek. Nem tudom, ki adta a spárgának ezt a nevet, és miért nem a spárga a Király?!

 

Füstölt lazacos tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

7,5 dkg Soós orsó tészta

15 dkg füstölt lazacfilé

5 dkg lilahagyma

5 dkg koktélparadicsom

4-4szál fehér- és zöldspárga

2 szál újhagyma

fél csokor petrezselyem

1 vékony szál sárgarépa

1 evőkanál tejföl

fél marék olivabogyó

1 teáskanál almaecet

1 teáskanál olívaolaj

1 mokkáskanál méz

só, bors ízlés szerint

 

Elkészítése:
A Soós orsó tésztát sós, forró vízben 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított spárgákat, és együtt (nem túl) puhára főzzük, hogy a spárga még roppanós maradjon. Leszűrjük, félretesszük.
8Főzés közben_1_res.jpg8Főzés közben_res.jpg

A hagymát, a répát és a koktélparadicsomot felkockázzuk. A  hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, az őrölt borsot és a mézet.

8Főzés közben_2_res.jpg

A füstölt lazacfilét kisebb darabokra vágjuk, a tésztasalátával és a zöldségekkel együtt tálaljuk.

 8Főzés közben_4_res.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr226184559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása