Hargitai György mesterszakács receptje
6 főre
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy adag: 694 kcal
Könnyű elkészíteni
Hozzávalók:
40 dkg házi laska- vagy csuszatészta, 1 kiskanál só, 60 dkg pulykamell filé, 1 mokkáskanál
őrölt fekete bors, 6 dkg vaj, 25 dkg trappista vagy ementáli sajt (a fele füstölt sajt is lehet),
kb. 3 dl tejföl
a tál kikenéséhez:
2-3 dkg vaj
1. Egy lábasban bő 2,5 liter vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, a tésztát beleszórjuk.
Az előírás szerinti ideig – általában kb. 10 percig – főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel
leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
2. A húst kissé lapjában, rostjaira merőlegesen felszeleteljük. Tulajdonképpen mindegy
mennyi szeletre, de azért hatnál kevesebb ne legyen. Egyenként kissé kiverjük, inas részeit
vagy levágjuk, vagy több helyen bevágjuk. Kb. 1 kiskanálnyi sóval meg a borssal behintjük. A
vajat felolvasztjuk, a húst oldalanként 3-3 perc alatt pirosasra sütjük benne.
3. A sajtot lereszeljük, a tejföllel és a kifőzött tésztával összekeverjük. Felét egy kivajazott,
kb. 20X30 centis tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A sült húst ráfektetjük, és azzal a vajjal
amiben sült, meglocsoljuk.
4. A tészta másik felével betakarjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal
(180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
Paradicsomsaláta illik hozzá.
Jó tanács
– Csirkemell filéből ugyanígy készíthetjük.
Pulykás „lasagne”
2013.12.17. 10:13 :: tesztavilag
Szólj hozzá!
Címkék: vacsora pulyka tészta egytálétel csuszatészta
A bejegyzés trackback címe:
https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr285696201
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.