HTML

Friss topikok

Parajos, zöldséges, csirkés metélt

2013.11.20. 10:17 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

4 főre

Elkészítési idő: 25 perc

Egy adag: 529 kcal

könnyű, gyorsan elkészíthető

 

Hozzávalók:

2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, jó arasznyi póréhagyma, 25 dkg friss parajlevél, 30 dkg csirkemell filé, só, 1 csomag Gran Premio Soós széles metélt (200 gramm), 2-3 evőkanál olaj, 2 gerezd pépesre zúzott fokhagyma, 1 kiskanál curry por, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál finomliszt, 2 dl tejszín

kép2.jpg 

1. A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, kissé ferdén vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A pórét gyufaszálnyi hosszúságú darabokra vágjuk, majd lapjában kettévágjuk. Vágott felükkel fölfelé vékony, gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket folyó hideg víz alatt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, a széles metélthez hasonlóan széles csíkokra vágjuk.

2. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, kb. 1 kisknálnyi sót szórunk bele. Ha forr, a tésztát belerakjuk, 3 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a répát és a gyökeret, újabb 3 percig főzzük, majd belekerül a póré meg a spenót is. Még 2 percig főzzük.

3. Amíg a tészta és a zöldségek főnek (8 perc), elkészítjük a tejszínes csirkét is. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, a csirkét rádobjuk, és nagy lángon, rázogatva 3-4 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymával, a curryvel és a borssal fűszerezzük, átforgatjuk, kissé megsózzuk, a liszttel meghintjük. Fél percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, és kevergetve 1 percig forraljuk.

4. A zöldséges tésztát leszűrjük, - nem kell teljesen lecsöpögtetni, ha egy kis főzővíz rajta marad, attól csak szaftosabb lesz a fogás -, a tejszínes csirkével összeforgatjuk. Már tálalhatjuk is.

Szólj hozzá!

Címkék: vacsora tejszín tészta csirkehús szélesmetélt

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr755645154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása