Korábban is mutattunk már tarhonyából készült salátareceptet, most is egy ilyen következik. Érdemes kísérletezni a tarhonyával, mert tényleg nem csak a pörkölt mellé érdemes fogyasztani!!
Hozzávalók 4 személyre
- 3-4 db grillezett kápia paprika (készíthetjük magunk is, de használhatunk boltban kaphatót is)
- 100g fetasajt (vagy kecskesajt)
- 1 csokor bazsalikom
- 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
- só, bors
- 1 marék pirított fenyőmag vagy napraforgómag
- 200g Soós tarhonya
- 500ml zöldségleves
Elkészítés:
- Elkészítjük a tarhonyát: olívaolajat hevítünk egy lábosban, ebben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a forró zöldséglevessel és puhára főzzük. Ha megfőtt, egy salátástálba borítjuk és kihűtjük.
- A paprikát és a fetát közben apró kockákra vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük a száráról.
- Amikor a tarhonya kihűlt, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt érdemes néhány órát hűteni.
Húsok mellé kínáljuk, de vacsorára, irodai ebédre önálló fogásként is kitűnő!