HTML

Friss topikok

Pestós tésztasaláta paradicsommal

2013.09.03. 14:33 :: tesztavilag

Bele kell törődnünk, megint nagyon hamar elrepült a nyár. Kénytelenek vagyunk visszazökkeni a dolgos hétköznapokba vagy visszaülni az iskolapadba.
Menzán vásárolt ételek helyett sokkal jobban járunk, ha otthon készült fogásokat viszünk magunkkal ebédre. Ez a tészta melegen és hidegen is kitűnő. Használjuk ki, amíg gyönyörű, lédús, édes paradicsomok és húsos, nagylevelű bazsalikomcsokrok kaphatók a piacokon, készítsük el ezekből ezt a fogást.

pesto_paradicsom.jpg

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg SOÓS spagetti
A pestóhoz:
2 gerezd fokhagyma
1/2 csésze pirított napraforgómag + 1 ek. a tálaláshoz
2 csokor bazsalikom (keveset félreteszünk a tálaláshoz)
1/2 csésze extraszűz olivaolaj
1/2 csésze reszelt parmezán sajt + egy kevés a találaláshoz
fél tk. só
10-12 szem koktélparadicsom


Elkészítés
  1. A spagettit főzzük ki, szűrjük le (keveset tartsunk meg a főzőléből) és tegyük félre. A paradicsomot vágjuk kisebb darabokra.
  2. A pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépben turmixoljuk össze.
  3. Ha melegen szeretnénk tálalni, akkor egy teflonedényben keverjük össze a pestót és a tésztát, forrósítsuk át. Ha túl száraz, lazítsuk picit a tészta félretett főzőlevével. Ha már lehúztuk a tűzről csak akkor adjuk hozzá a paradicsomot. Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel és pirított napraforgómaggal.
  4. Ha salátaként készítjük, akkor nem szükséges összemelegíteni, egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót és fogyasztásig tartsuk hűtőben .

Szólj hozzá!

Címkék: saláta spagetti vega vacsora gyors paradicsom bazsalikom

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr915492964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása