Gombával, szárzellerrel és pritamin paprikával készül ez a finom saláta, amit langyosan és hidegen fogyasztva is ajánlunk akár önálló fogásként, de kerti grillpartyra is!
Hozzávalók 4 személyre:
- 300g SOÓS szarvacska tészta
- 400g csiperke gomba
- 3 szál szárzeller
- 1 pritamin paprika
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek. extraszűz olivaolaj
- 2 ek. citromlé
- 1 ek. magos mustár
- fél csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
- A gombát tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra. A szárzellert és a pritaminpaprikát vágjuk apróbb kockákra. A tésztát tegyük fel főni. Ha megfőtt, szűrjük le és tegyük félre.
- Egy serpenyőben az olívaolaj felén pároljuk meg a gombát, ha megpuhult és elpárolgott a leve dobjuk rá a zúzott fokhagymát, a szárzellert és a pritamin paprikát, pároljuk 2-3 percig majd húzzuk le a tűzről.
- Az öntethez keverjük össze a maradék olívaolajat, citromlevet, mustárt, sózzuk, borsozzuk.
- Minden elkészült hozzávalót keverjünk össze egy salátástálban, tálalás előtt szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.