HTML

Friss topikok

Orsótészta tejszínes kukoricás halraguval

2013.04.25. 07:38 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

- 4 főre

- Elkészítési idő: 20 perc

- Egy adag: 588 kcal

Orsótészta tejszínes kukoricás halraguval.jpg

Hozzávalók:

40 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikai harcsafilé, de lehet tengeri hal is, 3 evőkanál olaj, só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors (lehet borskeverék is), 1-1 dl tejföl és főzőtejszín, fél kiskanál finomliszt, fél csokor petrezselyem (lehet helyette kapor vagy metélőhagyma is), 20 dkg konzerv csemegekukorica, 30 dkg Soós orsótészta

Elkészítés:

1. A halat a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk fél kiskanálnyival), megborsozzuk.

2. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük. A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.

3. A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig főzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utána sózzuk, borsozzuk.

4. Közben vizet forralunk kissé megsózzuk, az orsótésztát beleszórjuk, az előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük. 4 tányéron elosztjuk, a tejszínes, kukoricás halragut ráhalmozzuk.

Szólj hozzá!

Címkék: hal vacsora gyors

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr55245813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása