Füstölt lazac, chilipaprika, kapribogyó, citrom, ezeknek az alapanyagoknak nehéz ellenállni. És miért is kéne? Nem csak ellenállhatatlan, őrült gyorsan el is készül. Nagyjából annyi idő alatt, amíg a tészta fő!
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g SOÓS Spagetti tészta
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2-3 db piros chilipaprika felkarikázva (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kapribogyó
- 100 g füstölt szeletelt lazac csíkokra vágva
- só, bors
- fél csokor petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és a chili paprikát, 1-2 perc alatt pirítsuk át. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma, ha kell mérsékeljük a lángot. Húzzuk le a tűzről.
- Közben a tésztát tegyük fel főni lobogó forró vízben. Ha kifőtt, szűrjük le.
- A serpenyőt tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a kapribogyót és a citromhéjat, dobjuk bele a csíkokra vágott lazacot, majd adjuk hozzá a tésztát is. Jól forgassuk át, sózzuk, borsozzuk. Ha száraznak találjuk, locsoljuk meg 1-2 evőkanál olívaolajjal.
- Tálaláskor szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.