Hozzávalók:
2 kisebb vagy egy nagyobb kacsamell filé
1 csomag Soós tarhonya
4 db körte
4 evőkanál olívaolaj
200 g hámozott, főtt vagy sült gesztenye
Elkészítés: A kacsamellet először beirdaljuk, és bőrével felfelé, forró serpenyőben 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a bőrös részét sütjük 3-4 percig, majd a serpenyőben tartva, 150 fokos sütőben, 8-10 perc alatt készre sütjük.
Ha kész, a melleket papírszalvétára kiszedjük, és 10 percet pihentetjük.
Eközben megpirítjuk a tarhonyát. Ha szép aranysárgára pirult, felöntjük forró, sós vízzel és puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, tegyünk rá fedőt, és húzzuk félre a tűzhelyről. A kacsa felét vékony szeletekre vágjuk, a másik felét felkockázzuk.
A kockára vágott kacsát serpenyőben picit átforgatjuk, hozzáadjuk a főtt, sült gesztenyéket, megint átforgatjuk, és a kockára vágott körtét is beletesszük, majd alaposan átforgatjuk az egészet.
Ha egy kicsi szaftot enged, hozzáöntjük a tarhonyát, és folyamatos keveregetés mellett 2-3 percig összepároljuk.
Tálaláskor a tarhonyát a tányérra halmozzuk, és a körte-, valamint a kacsaszeleteket ráhelyezzük a gesztenyedarabokkal együtt.