HTML

Friss topikok

Majonézes szarvacska tésztasaláta nyár eleji zöldségekkel

2014.06.11. 10:07 :: Tésztavilág

 7Főzés közben.jpg

A nyárban azt szeretem a legjobban, hogy az ételekhez sok friss zöldséget tudok használni. Ezeket nemcsak azért nem főzöm vagy párolom meg, hogy időt spóroljak, hanem elsősorban azért, mert a vitamintartalmukat nyersen tudjuk a legjobban felhasználni. Szakácsként pontosan tudom, hogy az idő milyen fontos az ételkészítésben, és milyen boldogok a vendégek, ha nem kell órákat várni a rendelésükre. Vendégként én is így vagyok ezzel, vagy ha barátaimat látom vendégül, nem szeretem túl sokáig csigázni a kíváncsiságukat.  Egy tésztasaláta mindig kiváló választás, hogy bevezessük a menüsort, vagy a köretként szolgáljuk fel húsok mellé. Én magam, mint tésztaimádó, gyakran megelégszem egy frissen főzött tésztával, ha sok friss zöldséggel bolondíthatom meg. Ez is így született.

 

 

Majonézes szarvacska tésztasaláta nyár eleji zöldségekkel

 7Főzés közben_1.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

40 dkg Soós szarvacska tészta

15 dkg zöldborsó

10 dkg retek

10 dkg kaliforniai paprika

10 dkg cukkini

20 dkg majonéz

15 dkg tejföl

fél citrom leve és héja

néhány bazsalikom levél

néhány szál lucerna csíra és újhagyma apróra vágott zöldje a díszítéshez

7Főzés közben_3.jpg

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük az előírás szerint. A zöldborsót leforrázzuk, a cukkinit és a kaliforniai paprikát gyufaszál vastagságúra vágjuk, vagy lereszeljük. A retket fölszeleteljük majd juliennre, hajszál vékonyra vágjuk.7Főzés közben_2.jpg

A majonézt a tejföllel és a citromlével elkeverjük, ezután hozzáadjuk a megfőtt tésztát és a zöldségeket. Salátaszedő kanállal kitálaljuk, díszítésként a tetejét bazsalikomlevelekkel, friss lucerna csírával vagy újhagyma apróra vágott zöldjével szórjuk meg.

7Főzés közben_5.jpg


 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása