HTML

Friss topikok

Kecskeméten járt a Soós tésztamobil

2014.05.30. 10:35 :: Tésztavilág

Kecskemét_Coop2_1.jpg

Kecskemét_Coop2_1.jpg

Kecskemét_Coop2_2.jpg

Kecskemét_Coop2_6.jpg

Kecskemét_Coop1_8.jpg

Kecskemét_Roadshow1_3_1.jpg

Kecskemét_Roadshow1_4.jpg

Kecskemét_Coop1_6.jpg

Kecskemét_Coop2_5.jpg

Kecskemét_Coop2_4.jpg

Kecskemét_Coop1_1.jpg

Kecskemét_Coop2_3.jpg

Kecskemét_Roadshow1_2.jpg

Kecskemét_Coop1_4.jpg

Kecskemét_Roadshow1_3.jpg

Kecskemét_Coop1_3.jpg

Kecskemét_Coop1_2.jpg

Kecskemét_Roadshow1.jpg

Kecskemét_Coop2.jpg

Kecskemét_Roadshow1_1.jpg

Kecskemét_Coop1_5.jpg

Kecskemét_Coop1.jpg

Kecskemét_Coop1_7.jpg

Kecskemét_Roadshow1_2_1.jpg

Kecskemét_Roadshow1_1_1.jpg

Kecskemét_Roadshow1_8.jpg

Kecskemét_Roadshow1_7.jpg

Kecskemét_Roadshow1_6.jpg

Kecskemét_Roadshow1_5.jpg

Szólj hozzá!

Tésztasaláta eperrel és tarka spárgával

2014.05.26. 12:16 :: Tésztavilág

 5_étel_6.jpg

Bármerre jártam a világban – akár turistaként, akár szakácsként -, mindenütt megkóstoltam a tésztákat. Ez az egyszerű étel a maga változatosságában sok mindent elárul egy nemzet konyhájáról, de a készítő fantáziájáról is. Én például szeretem, ha a tészta semlegességét a gyümölcsök, a zöldségek, és főleg a zöldfűszerek hangolják át egy különleges ízre. Nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is különleges élményt kaptam egy dél-olasz kisvárosban, ahol a tészta sokféle formában kerül a családi asztalokra. Máig emlékezetes a friss, roppanó spárga íze, amit bátran: a citrusokkal emelt ki a szakács.

 

Tésztasaláta eperrel és tarka spárgával

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg Soós fusilli tészta
15 dkg friss eper
20-20 dkg fehér és zöld spárga
5 cl málnaecet
4 evőkanál méz
fél csokor menta
3 ág friss bazsalikom
3 szál újhagyma
1 narancs leve és reszelt héja
4 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint

Elkészítés: A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
5Főzés közben_1.jpg
Az epret összevágjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A málnaecetet, a mézet, a narancs levét és reszelt héját, az összevágott mentát és bazsalikomot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott újhagymát és a már felszeletelt epret. A megmosott és megtisztított spárgákat leforrázzuk.
5Főzés közben_3.jpg
Összeforgatjuk a tésztával és tálaljuk.

 5Főzés közben_2.jpg


Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása