HTML

Friss topikok

Tésztasaláta eperrel és tarka spárgával

2014.05.26. 12:16 :: Tésztavilág

 5_étel_6.jpg

Bármerre jártam a világban – akár turistaként, akár szakácsként -, mindenütt megkóstoltam a tésztákat. Ez az egyszerű étel a maga változatosságában sok mindent elárul egy nemzet konyhájáról, de a készítő fantáziájáról is. Én például szeretem, ha a tészta semlegességét a gyümölcsök, a zöldségek, és főleg a zöldfűszerek hangolják át egy különleges ízre. Nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is különleges élményt kaptam egy dél-olasz kisvárosban, ahol a tészta sokféle formában kerül a családi asztalokra. Máig emlékezetes a friss, roppanó spárga íze, amit bátran: a citrusokkal emelt ki a szakács.

 

Tésztasaláta eperrel és tarka spárgával

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg Soós fusilli tészta
15 dkg friss eper
20-20 dkg fehér és zöld spárga
5 cl málnaecet
4 evőkanál méz
fél csokor menta
3 ág friss bazsalikom
3 szál újhagyma
1 narancs leve és reszelt héja
4 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint

Elkészítés: A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
5Főzés közben_1.jpg
Az epret összevágjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A málnaecetet, a mézet, a narancs levét és reszelt héját, az összevágott mentát és bazsalikomot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott újhagymát és a már felszeletelt epret. A megmosott és megtisztított spárgákat leforrázzuk.
5Főzés közben_3.jpg
Összeforgatjuk a tésztával és tálaljuk.

 5Főzés közben_2.jpg


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr356210649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása