Fehércsokis mákos mascarponehabos spagetti forró meggy öntettel
Hozzávalók 4 főre:
fél csomag Soós spagetti,
200 g fehér csoki,
50 g porcukor,
400 g mascarpone,
2 ek. vaj,
100 g mák,
200 g meggy,
egy fél citrom leve,
0,5 dl vörösbor,
1 ek. keményítő
Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, majd a porcukorral és a mákkal kikevert mascarponéval összedolgozzuk. Közben kifőzzük a spagetti tésztát. Leterítjük az alufóliát és rátesszük a frissen tartó fóliát, amit bekenünk vajjal. Ráigazgatjuk a spagettit egymás mellé helyezve, kézzel lesimítjuk, és a habzsákba helyezett mákos mascarponés csokit rányomjuk a tésztára egy csíkban, majd a fólia segítségével feltekerjük. Alufóliát rátekerjük és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Az 50 g cukrot megkaramellizáljuk, 200 g meggyet hozzádobunk, megvárjuk míg megenged a leve, majd fél citrom levét és 0,5 dl vörösbort hozzáteszünk. Beforraljuk, és egy kanál keményítővel besűrítjük. Egyet forr és már kész is van.