
Hozzávalók 4 főre: 
300 g spárga, 
20 szelet bacon, 
1 fej hagyma, 
1 csomag Soós tarhonya, 
1 ek fűszerpaprika, 
1 dl fehérbor
 
       
A spárgákat leforrázzuk, baconnel betekerjük, majd serpenyőben megpirítjuk. Egy fej hagymát feldarabolunk és a tarhonyával együtt, folyamatos kevergetés mellett azt is megpirítjuk. Ha a hagyma már üveges a tarhonya közt, először 1 dl fehér bort öntünk hozzá, majd megszórjuk fűszerpaprikával, végül fél liter vizzel felhigítjuk és 3-4 perc forralás után rárakjuk a tetőt, hogy megpuhuljon. 20-25 perc múlva fellazítjuk, tányérra tálaljuk és a tetejére tesszük a megpirított baconos spárgákat.
 
          

 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                