HTML

Friss topikok

Fehérboros hagymakrémleves, füstölt csülökcsigával

2014.05.06. 11:06 :: Tésztavilág

 4_étel_7_res.jpg

A tésztaimádók talán nem is tudják elképzelni, milyen sokféle módon lehet hasznosítani kedvencüket egy-egy ételnél. Világjárásom során gyakran találkoztam olyan meglepő alkotásokkal az éttermi tányérokon, a családi terített asztaloknál, amelyeken csak hosszas elemzés után bukkantam kedvencemre: a tésztára.

Ez az étel is ilyen inspiráció nyomán született. És van benne minden, amit szeretünk: hús, burgonya, hagyma, és persze tészta. Ez utóbbi eléggé elrejtve, ezért ha a végeredménytől elkápráztatott vendégeink ájulásuk előtt azt kérdeznék: ez mitől ennyire finom?! Szerényen csak mondjuk azt: a tésztától.

 

Fehérboros hagymakrémleves, füstölt csülökcsigával

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg vaj
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
30 dkg burgonya
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
3 db babérlevél
1 ág rozmaring
só, bors ízlés szerint

4Főzés közben_res.jpg

A palacsintához:
1 db füstölt, főtt első csülök
10 dkg főtt Soós csigatészta
4 tojás
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma cikkekre vágva a betéthez

4Főzés közben_1_res.jpg

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a forró vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, átforgatjuk. Beledobjuk a babérleveleket és a rozmaringot, felöntjük a fehérborral. Néhány percig forraljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel vagy zöldséglevessel és a tejszínnel. Lassan főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Kivesszük a babért és a rozmaringot, majd a levest szép simára összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

A főtt csülköt ledaráljuk a bőrével és a kifőzött Soós csigatésztával együtt, majd serpenyőbe tesszük és ráöntjük a felvert tojásokat. Megsütjük, mint a palacsintát. Tálaláskor összevágjuk, és beletesszük a levesbe.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr676125148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása