HTML

Friss topikok

Sertés szűz borskéregben, narancsos mustármártással és vékony metélttel

2014.04.28. 12:15 :: Tésztavilág

3_étel_3_res.jpg

Én úgy gondolom, hogy a bor és a gasztronómia elválaszthatatlan egymástól. Nemcsak azért, mert egy jó étel után dupla élvezet a hasonlóan színvonalas bor, hanem mert a legtöbb étel készítésénél is nagyon jól felhasználhatók a borok. Talán meglepő, de a tészták is kifejezetten „hálásak”, ha borral készítjük el őket. Emlékszem, volt egy kollégám, aki azt mondta, mindig dupla mennyiségű bort számítsunk egy ételhez. Az egyik adag, a recept szerint, az ételhez kell, a másik pedig a szakácsnak, hogy még nagyobb kedvvel készítse az ételt.

3Főzés közben_6_res.jpg

Ez a most ajánlott tésztacsoda is igényli és meghálálja a minőségi fehér bort. És mivel mi megérdemeljük a legjobbat – borból is -, ezért ügyeljünk arra, hogy ehhez az ételhez is egy minőségi, megbízható, száraz fehérbort válasszunk. Csak olyat, amit szívesen innánk, azt adjunk családunknak, barátainknak is!

 

Sertés szűz borskéregben, narancsos mustármártással és vékony metélttel

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertés szűz

25 dkg vékonyra szelt bacon szalonna
4 evőkanál, durvára őrölt színes bors
1 dl olíva olaj
20 dkg Soós vékony metélt
1 fej vöröshagyma és egy marék ezüsthagyma
1 dl fehérbor
3 evőkanál narancsos mustár
1.5 dl tejszín
2 evőkanál magos mustár

Elkészítése:
A sertés szüzet a durvára tört borsba hempergetjük, majd betekerjük a baconszalonna csíkokba.
3Főzés közben_res.jpg

A vöröshagymát apróra vágjuk és az ezüst hagymával együtt, 2 evőkanál olíva olajon megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd kis lángon jól összeforraljuk.
3Főzés közben_8_res.jpg

Belekanalazzuk a mustárt és még egy percig együtt melegítjük, utána beleöntjük a tejszínt. A krémsűrűségű mártást összeturmixoljuk.

A vékonymetéltet forró, sós vízben megfőzzük és összekeverjük a mártással.

3Főzés közben_10_res.jpg

A hústekercs minden oldalát másfél percig sütjük egy serpenyőben. Tálaláskor a tészta mellé vagy tetejére  tesszük.

 3Főzés közben_9_res.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tejszín tészta sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr676094380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása