HTML

Friss topikok

Spagetti chilis garnélával

2013.12.20. 13:30 :: tesztavilag

Rohanós, karácsonyi készülődős estékre vacsorának talán kicsit exkluzív ez a chilis garnélás spagetti, de ha az ünnepek után nincs kedved a konyhában tölteni a fél délelőttöt, - amit maximálisan megértünk - akkor ez a recept jól fog jönni!

garnela_chili_web.jpg

Hozzávalók 2 főre

  • 200g előfözött garnélafarok
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 friss chilipaprika felkarikázva (vagy lehet szárított chilipehely is)
  • fél csokor petrezselyem
  • 200 g Soós spagetti
  • 2 gerezd citrom vagy lime
  • só, bors

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagolás utasításai szerint kifőzöm, majd leszűröm, keveset félreteszek a főzőlevéből.
  2. A forró olívolajon egy serpennyőben 1 perc alatt megfuttatom a fokhagymát, vigyázva, nehogy megégjen. Hozzáadom a chilikarikákat és a garnélát.
  3. Addig pirítom, amíg a rákhús átforrósodik, majd lehúzom a tűzről.
  4. Ráöntöm a kifőtt tésztát, sózom, borsozom, átforgatom és azonnal tálalom.
  5. A tányéron megszórom a felaprított petrezselyemmel, citromszeleteket adok mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti gyors tészta chili garnélarák

Fekete kagylós spagetti – Spaghetti alle cozze

2013.12.18. 11:23 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

Fekete kagylós spagetti.jpg

4 főre

Elkészítési idő: 30 perc

Egy adag: 576 kcal

Könnyű elkészíteni

Hozzávalók:

1-1  kisebb  vöröshagyma  és  sárgarépa,  2  gerezd  fokhagyma,  3  evőkanál  olaj,  kb.  5  dl

halcsontokból  főzött  alaplé  vagy  1  halászlékocka,  60  dkg  fagyasztott  héjas  vagy  40  dkg

tisztított feketekagyló (cozze), 1 dl fehérbor,

2-3 citrom leve, fél csokor petrezselyem

35-40 dkg spagetti

 

1.  A  megtisztított  vöröshagymát  meg  a  sárgarépát  megdaráljuk.  A  fokhagymát  présen

áttörjük,  az  olajon  megfuttatjuk,  és  a  darált  zöldséget  hozzáadjuk.  1-2  percig  kevergetve

pároljuk,  a  hal-alaplével  vagy  szintén  5  deci,  a  halászlékockával  ízesített  vízzel  fölöntjük,

majd a kagylót beletesszük.

2. Nagy  lángon  5-6  percig  főzzük;  akkor jó,  amikor  a  kagyló  héja  kinyílt,  a  főzőleve  pedig

besűrűsödött. A borral meg a citrom levével ízesítjük, egy kevés fölaprított petrezselyemmel

fűszerezzük, végül a hagyományos módon kifőzött spagettit beleforgatjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti tészta kagyló

Pulykás „lasagne”

2013.12.17. 10:13 :: tesztavilag


Hargitai György mesterszakács receptje
 
pulykás lasagne.png
6 főre

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Egy adag: 694 kcal

Könnyű elkészíteni

Hozzávalók:

40 dkg házi laska- vagy csuszatészta, 1 kiskanál só, 60 dkg pulykamell filé, 1 mokkáskanál

őrölt fekete bors, 6 dkg vaj, 25 dkg trappista vagy ementáli sajt (a fele füstölt sajt is lehet),

kb. 3 dl tejföl

a tál kikenéséhez:

2-3 dkg vaj

 

1. Egy lábasban bő 2,5 liter vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, a tésztát beleszórjuk.

Az előírás szerinti ideig – általában kb. 10 percig – főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel

leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.

2. A húst kissé lapjában, rostjaira merőlegesen felszeleteljük. Tulajdonképpen mindegy

mennyi szeletre, de azért hatnál kevesebb ne legyen. Egyenként kissé kiverjük, inas részeit

vagy levágjuk, vagy több helyen bevágjuk. Kb. 1 kiskanálnyi sóval meg a borssal behintjük. A

vajat felolvasztjuk, a húst oldalanként 3-3 perc alatt pirosasra sütjük benne.

3. A sajtot lereszeljük, a tejföllel és a kifőzött tésztával összekeverjük. Felét egy kivajazott,

kb. 20X30 centis tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A sült húst ráfektetjük, és azzal a vajjal

amiben sült, meglocsoljuk.

4. A tészta másik felével betakarjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal

(180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Paradicsomsaláta illik hozzá.

 

Jó tanács

– Csirkemell filéből ugyanígy készíthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: vacsora pulyka tészta egytálétel csuszatészta

süti beállítások módosítása