HTML

Friss topikok

Orsótészta tejszínes kukoricás halraguval

2013.04.25. 07:38 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

- 4 főre

- Elkészítési idő: 20 perc

- Egy adag: 588 kcal

Orsótészta tejszínes kukoricás halraguval.jpg

Hozzávalók:

40 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikai harcsafilé, de lehet tengeri hal is, 3 evőkanál olaj, só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors (lehet borskeverék is), 1-1 dl tejföl és főzőtejszín, fél kiskanál finomliszt, fél csokor petrezselyem (lehet helyette kapor vagy metélőhagyma is), 20 dkg konzerv csemegekukorica, 30 dkg Soós orsótészta

Elkészítés:

1. A halat a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk fél kiskanálnyival), megborsozzuk.

2. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük. A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.

3. A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig főzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utána sózzuk, borsozzuk.

4. Közben vizet forralunk kissé megsózzuk, az orsótésztát beleszórjuk, az előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük. 4 tányéron elosztjuk, a tejszínes, kukoricás halragut ráhalmozzuk.

Szólj hozzá!

Címkék: hal vacsora gyors

Spagetti édesköménnyel és fetával

2013.04.22. 09:38 :: tesztavilag

Amíg várjuk, hogy végre megjelenjen a spárga és a többi zsenge tavaszi zöldség a piacon, készíthetünk egy egyszerű de különleges tésztaételt édesköményből. Paradicsommal, fetával és bazsalikommal igazi nyáridéző fogás!

edeskomey_spagetti.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej édeskömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10-12 szem koktélparadicsom
  • 50g görög fetasajt
  • 2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • egy maréknyi bazsalikomlevél
  • 180g Soós spagetti
  • só, bors

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, körülbelül egyidőben fog elkészülni az édesköménnyel.
  2. Az édesköményt vékony felszeleteljük, 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felhevítünk, rádobjuk az édesköményszeleteket és mindkét oldalát átsütjük, kivesszük és félretesszük.
  3. A zúzott fokhagymát 1 evőkanál forró olívalajon megfuttatjuk, beletesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és csak addig pirítjuk, amíg  a paradicsom átmelegszik, de még nem esik össze.
  4. A kifőtt, leszűrt spagettit beleöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk az édesköményt is, átforgatjuk és tálaljuk. Ha szükséges kevés olívaoljjal még meglocsoljuk. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
  5. Tálaláskor megszórjuk a morzsolt fetával és friss bazsalikomlevelekkel.

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti vega vacsora gyors paradicsom édeskömény bazsalikom

süti beállítások módosítása