Rohanós, karácsonyi készülődős estékre vacsorának talán kicsit exkluzív ez a chilis garnélás spagetti, de ha az ünnepek után nincs kedved a konyhában tölteni a fél délelőttöt, - amit maximálisan megértünk - akkor ez a recept jól fog jönni!
Hozzávalók 2 főre
- 200g előfözött garnélafarok
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- 1 friss chilipaprika felkarikázva (vagy lehet szárított chilipehely is)
- fél csokor petrezselyem
- 200 g Soós spagetti
- 2 gerezd citrom vagy lime
- só, bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagolás utasításai szerint kifőzöm, majd leszűröm, keveset félreteszek a főzőlevéből.
- A forró olívolajon egy serpennyőben 1 perc alatt megfuttatom a fokhagymát, vigyázva, nehogy megégjen. Hozzáadom a chilikarikákat és a garnélát.
- Addig pirítom, amíg a rákhús átforrósodik, majd lehúzom a tűzről.
- Ráöntöm a kifőtt tésztát, sózom, borsozom, átforgatom és azonnal tálalom.
- A tányéron megszórom a felaprított petrezselyemmel, citromszeleteket adok mellé.