Hargitai György mesterszakács receptje
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 576 kcal
Könnyű elkészíteni
Hozzávalók:
1-1 kisebb vöröshagyma és sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, kb. 5 dl
halcsontokból főzött alaplé vagy 1 halászlékocka, 60 dkg fagyasztott héjas vagy 40 dkg
tisztított feketekagyló (cozze), 1 dl fehérbor,
2-3 citrom leve, fél csokor petrezselyem
35-40 dkg spagetti
1. A megtisztított vöröshagymát meg a sárgarépát megdaráljuk. A fokhagymát présen
áttörjük, az olajon megfuttatjuk, és a darált zöldséget hozzáadjuk. 1-2 percig kevergetve
pároljuk, a hal-alaplével vagy szintén 5 deci, a halászlékockával ízesített vízzel fölöntjük,
majd a kagylót beletesszük.
2. Nagy lángon 5-6 percig főzzük; akkor jó, amikor a kagyló héja kinyílt, a főzőleve pedig
besűrűsödött. A borral meg a citrom levével ízesítjük, egy kevés fölaprított petrezselyemmel
fűszerezzük, végül a hagyományos módon kifőzött spagettit beleforgatjuk.
Fekete kagylós spagetti – Spaghetti alle cozze
2013.12.18. 11:23 :: tesztavilag
Szólj hozzá!
Címkék: spagetti tészta kagyló
A bejegyzés trackback címe:
https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr255697719
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.