HTML

Friss topikok

Fekete kagylós spagetti – Spaghetti alle cozze

2013.12.18. 11:23 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

Fekete kagylós spagetti.jpg

4 főre

Elkészítési idő: 30 perc

Egy adag: 576 kcal

Könnyű elkészíteni

Hozzávalók:

1-1  kisebb  vöröshagyma  és  sárgarépa,  2  gerezd  fokhagyma,  3  evőkanál  olaj,  kb.  5  dl

halcsontokból  főzött  alaplé  vagy  1  halászlékocka,  60  dkg  fagyasztott  héjas  vagy  40  dkg

tisztított feketekagyló (cozze), 1 dl fehérbor,

2-3 citrom leve, fél csokor petrezselyem

35-40 dkg spagetti

 

1.  A  megtisztított  vöröshagymát  meg  a  sárgarépát  megdaráljuk.  A  fokhagymát  présen

áttörjük,  az  olajon  megfuttatjuk,  és  a  darált  zöldséget  hozzáadjuk.  1-2  percig  kevergetve

pároljuk,  a  hal-alaplével  vagy  szintén  5  deci,  a  halászlékockával  ízesített  vízzel  fölöntjük,

majd a kagylót beletesszük.

2. Nagy  lángon  5-6  percig  főzzük;  akkor jó,  amikor  a  kagyló  héja  kinyílt,  a  főzőleve  pedig

besűrűsödött. A borral meg a citrom levével ízesítjük, egy kevés fölaprított petrezselyemmel

fűszerezzük, végül a hagyományos módon kifőzött spagettit beleforgatjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti tészta kagyló

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr255697719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása