HTML

Friss topikok

Dorozsmai gombás csusza

2013.12.06. 11:05 :: tesztavilag

GóHargitai György mesterszakács receptje

 Dorozsmai gombás csusza kép.png

4 főre

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag: 586 kcal

Könnyű elkészteni

Hozzávalók:

5-6 dkg füstölt szalonna, 1 kisebb vöröshagyma, 35-40 dkg csiperkegomba, 1 nagyobb zöldpaprika és paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, kb. 3 dl húsleves (leveskockából is jó), 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, só, 30 dkg csuszatészta

 

1. A szalonnát apró kockákra, a lehéjazott hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbieket egy centis, a gombát két centis kockákra vagy cikkekre aprítjuk.

2. Egy lábasban, az olajon a szalonna zsírját kisütjük, és a hagymát 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, 5-6 percig pirítjuk, majd a paprikát meg a paradicsomot is rászórjuk. 2 percnyi pirítás után a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.

3. A levessel azonnal – nehogy a paprika megégjen – fölöntjük, 5 percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel simára dolgozzuk, egy keveset a forró léből belemerünk, majd a paprikás-gombás ragu levét ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utána sózzuk.

4. Közben a csuszatésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, a gombás raguval összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Aki szereti, sütőben egy kicsit meg is piríthatja, mielőtt asztalra adja.



Szólj hozzá!

Címkék: gomba csuszatészta

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr785678351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása