Ez a tészta azonnal a gyerekek kedvence lesz, az biztos! De a felnőttek sem fogják elutasítani, abban is biztosak vagyunk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csomag Soós spagetti
- 500 g darált hús (lehet csirke, pulyka vay marhahús is)
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4 ek. extraszűz olívaolaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz
- 2 db 400 g-os darabolt paradicsomkonzerv
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk. barnacukor
- 1-1 kk. őrölt oregano, bazsalikom
- reszelt parmezán sajt és friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz
Elkészítés
- A húsgombócokhoz apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk és diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha van rá időnk, 30 percre hűtőbe tesszük.
- A paradicsomszószhoz apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, az olívaolajat felhevítjük, pár perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát is és így pároljuk további 2 percig. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, beletesszük a fűszereket és fedő alatt 10 percig közepesen lángon főzzük, amíg a paradicsomdarabok szétfőnek. Hozzáadjuk a cukrot és lehúzzuk a tűzről.
- Amíg a paradicsomszósz fő, egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és szép barnára kisütjük benne a húsgolyókat. A tésztát is kifőzzük.
- Tálalás előtt a tésztát a serpenyőben, amiben a húsgombócokat sütöttük elkeverjük a paradicsomszósz felével, átforrósítjuk, hozzáadjuk a húsgombócok felét is. A tányérokra kiszedjük, majd ekkor még minden tányérra kanalazunk a paradicsomszószból és dobunk rá néhány szem húsgombócot is. Parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük.