Végre-végre van spárga a piacon!! Tésztával rengeteg módon elkészíthető, citromos, olívaolajas vagy tejszínes változatban is, de tésztasalátában is nagyon finom! Többféle receptet is hozunk majd, most legyen az első egy tejszínes, amihez semmi mást nem adunk csak egy kis fokhagymát és a spárga szárát.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csomag zsenge zöldspárga
- 1 dl tejszín
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg reszelt parmezán
- só, frissen őrölt bors
- 300 g Soós szélesmetélt
Elkészítés:
- A spárgát tisztítsuk meg, a szárak aljáról a fás részt távolítsuk el. A spárgafejeket vágjuk le és a vékonyabb szárrészt karikázzuk fel, tegyük félre. A maradék szárakat lobogó forró vízben főzzük 2-3 percig, majd vegyük ki, öblítsük le. A vizet ne öntsük ki, tartsuk forrásban.
- A tejszínt egy kisebb edényben melegítsük fel a fokhagymával együtt. Öntsük késes robotgépbe és a megfőtt spárga szárakkal a reszelt parmezán felével, ízlés szerint sóval, borssal turmixoljuk simára.
- Főzzük ki a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint, szűrjük le. Közben a félretett spárgafejeket is dobjuk be a spárgafőzővízbe és 2 perc alatt puhítsuk meg, hideg vízzel öblítsük le, hogy megállítsuk a főzését.
- A tejszínes mártást öntsük a leszűrt tésztára, forgassuk át, tegyük hozzá a spárgafejeket is.
- Tálaláskor ízlés szerint még őrölhetünk rá feketeborsot és megszórhatjuk parmezánnal.