A receptet Hargitai György mesterszakács, Receptkommandó készítette
Hozzávalók:
- 40 dkg Soós csuszatészta
- só
- 50 dkg főtt füstölt sonka vagy csülök (lehet az ünnepekről megmaradt főtt füstölt hús is)
- 5-6 főtt tojás
- 20 dkg trappista sajt (a fele füstölt sajt is lehet)
- 2 kis pohár (2x150 gramm) tejföl
a tál kikenéséhez: 2 dkg vaj vagy 1-2 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. Egy lábasban bő vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, a tésztát beleszórjuk. Az előírás szerinti ideig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
2. A sajtot lereszeljük, a tejföllel és a kifőzött tésztával összekeverjük. Felét egy kivajazott, kb. 20×30 centis tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A fölszeletelt főtt füstölt sonkát rárakjuk, majd rásorakoztatjuk az ugyancsak fölkarikázott főtt tojást.
3. A tészta másik felével betakarjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után kockákra vágva tálaljuk. Fejes saláta illik hozzá.