Igazi vendégváró falat, előételként vagy délután snack-ként is remek. Az is nagyon jó benne, hogy ízlés szerint variálhatjuk a tekercselnivalókat.
Ha húsos változatot szeretnénk készíteni, erre is adunk tippet!
Hozzávalók 18 darabhoz
- 1 csomag (6 lapos) réteslap
- 100 g SOÓS cérnametélt
- 300 g zöldség vékony csíkokra vágva ( pl. pritamin paprika, sárgarépa, mungóbabcsíra, kínai kel)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2-3 cm friss reszelt gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 tojás a réteslap kenéséhez
- édes chiliszósz a mártogatáshoz
Húsos változathoz
- 100 g főtt csirkemell csíkokra vágva (ekkor elég ha csak 200-250 g zöldséget használunk)
Elkészítés
- A cérnametéltet főzzük ki, öblítsük le hideg vízzel.
- Minden hozzávalót (réteslap kivételével) tegyünk egy nagy tálba és keverjük össze.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
-
Egyszerre 2 réteslapot használjunk: nedves konyharuhára téve vágjuk 6 egyforma téglalapra, mindegyikre halmozzunk a töltelékből, a széleit kenjük meg tojással. szorosan tekerjük fel és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A kész tekercsek tetejét kenjük meg tojással és addig süssük, amíg a tekercsek szép aranybarnára sülnek. Azonnal tálaljuk, kínáljunk hozzá édes chiliszószt.