Bár már mindennél jobban várjuk a tavaszt és a zsenge, friss zöldségeket, azért a hűvösebb márciusi estéken jól esik még egy tartalmas leves vacsorára.
Ez a zöldséges csicseriborsó leves pont ilyen: könnyen elkészíthető és napokig is eláll, így érdemes belőle nagyobb adagot készíteni. Akár mélyhűtőbe is mehet, hogy egy hosszú munkanap után csak kikapjuk és megmelegítsük. A tésztát viszont mindig frissen főzzük bele!
Hozzávalók 6 személyre
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 1 nagyobb sárgarépa reszelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 darabolt paradicsomkonzerv
- 2 l zöldség- vagy húsalaplé
- 1-1 teáskanál szárított kakukkfű és oregano
- 2 babérlevél
- 1 konzerv csisceriborsó lecsepegtetve
- 100 g SOÓS csigatészta
Elkészítés
- Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a répát és a zöldfűszereket is, 1-2 percig folyamatosan kevergetjük, amíg illatozni kezd.
- Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet és a forró zöldséglevest, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- A csiseriborsót is beletesszük, átforrósítjuk, majd a legvégén adjuk hozzá a a kifőtt csigatésztát.
Húsos opció: akik szeretik, főzhetnek bele füstölt kolbászt vagy füstölt sonkát. 150 grammnyit felkarikázva/felkockázva akkor adunk hozzá, amikor a hagyma már megdinsztelődött. Hagyjuk, hogy átpiruljon, kiengedje az ízét és ezután folytatjuk a főzést onnan, hogy "rádobjuk a répát és a zöldfűszereket..."