Újabb keleti tészta recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ilyenkor télvíz idején is találunk hozzá friss zöldségeket, ráadásul a wokban készített ételek kivételesen egészségesek, mert csak rövid ideig hőkezeljük őket, így a zöldségek megtartják értékes tápanyagaikat.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 csilipaprika felkakrikázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 cm-es gyömbérdarab apróra vágva
- olaj
- 1 marék brokkoli apró rózsákra szedve
- 1 sárgarépa vékony csíkokra vágva
- fél fej kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. halszósz
- 1 ek. rizsecet
- 20 dkg SOÓS szélesmetélt
- mogyoró (nem sózott) és lime a tálaláshoz
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, a tésztát megfőzzük.
- A wokban olajat hevítünk, ha már sistereg beledobjuk a gyömbért, chilit és a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Hozzáadjuk a répát és a paprikát, kicsit később az apró rózsákra szedett brokkolit is.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, halszószt, rizsecetet, jól átkeverjük.
- A leszűrt tésztát beleöntjük a wokba, összeforgatjuk, ha kell utánaízesítünk a szójaszósszal vagy halszósszal.
- Mozsárban durvára tört mogyoróval és lime szeletekkel tálaljuk.