Hargitai György mesterszakács izgalmas receptje, amit az újságírókkal közösen készítettünk el a Chefparade-ban:
Hozzávalók:- 4 személyre
- 40 dkg 4 Tojásos Rövidmetélt vagy 8 tojásos boglyás metélt
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 centi friss gyömbér
- 2 közepes vöröshagyma (póré is jó)
- 2-3 sárgarépa
- 40dkg csirkemellfilé,
- 5 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál Erős Pista
- 1 csapott kiskanál currypor
- 3-4 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz
Elkészítés:
- A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát félkarikákra vágjuk, a répát vékonyan fölszeleteljük. A húst 1 centis kockákra vagy kis csíkokra vágjuk.
- Az olajat egy nagy serpenyőben – még jobb, ha wokban – megforrósítjuk, a hagymát és a répát rádobjuk, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A húst hozzáadjuk, 3-4 percig tovább sütjük, a vége felé a fokhagymával és a gyömbérrel fűszerezzük. Sóval ízesítjük, majd a felvert tojást ráöntjük.
- Kevergetve kocsonyásodásig sütjük, azután a metéltet is hozzáadjuk. Nagy lángon, lapátkanállal folytonosan forgatva megforrósítjuk. Közben a paprikakrémmel, a curryporral és a szójaszósszal fűszerezzük. 2-3 perc elteltével tálalhatjuk is.