HTML

Friss topikok

Paradicsomos fehérboros halleves

2012.12.13. 17:27 :: tesztavilag

A karácsonyi vacsorán, ebédeken szeretjük a hagyományos ízeket elkészíteni a családnak, legtöbben el sem tudják képzelni a menüt másfajta ételekből. Nagyon sokan készítenek halászlét is ezen az ünnepen. Mi idén kipróbálunk  egy kicsit másfajta ízvilágot: paradicsommal, fehérborral, kakukkfűvel és harcsafilével készül majd a mi hallevesünk.

paradicsom_halleves_web_1.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 liter halalaplé (vagy készítsük el 200 g tartósítószermentes halászlésűrítményből)
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 150 g sárgarépa
  • fél kaliforniai paprika
  • 50 g zellergumó
  • 150 g laskagomba (lehet csiperke is)
  • 500 g harcsafilé
  • fél zacskó SOÓS 8 tojásos sodort csigatészta
  • só, bors
  • friss kakukkfű a tálaláshoz

 

Elkészítés:

  1. Egy megfelelő méretű lábosban hevítsük fel az olívaolajat, lassú tűzön pároljuk puhára rajta a finomra aprított vöröshagymát és a fokhagymát. Ha puha, adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és pár percig főzzük, majd öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel és főzzük pár percig.
  2. Öntsük fel a halalaplével, a gomba kivételével adjuk hozzá a julienne-re (gyufaszál méretűre) vágott zöldségeket és kb. 15 perc alatt főzzük puhára.
  3. Közben a harcsafilét vágjuk 3x3 cm-es kockákra, a laskagombát pedig kisujjnyi méretű csíkokra, a csigatésztát sós vízben főzzük ki. Ha megpuhultak a zöldségek, tegyük bele a gombát és a halat és addig főzzük, amíg meg nem főnek, ez csak pár perc lesz. Ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát, forrósítsuk át, ha szükséges, ízesítsük sóval, borssal.
  4. Tálaláskor szórjuk meg friss kakukkfűvel. Adhatunk mellé friss erős vagy chilipaprikát is.

Szólj hozzá!

Címkék: leves hal vacsora tészta Karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr414963846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása