HTML

Friss topikok

Szélesmetélt tejszínes gorgonzolás körtés mártással

2012.11.05. 09:54 :: tesztavilag

Válasszunk zamatos,illatos és lédús körtét ehhez a tésztához!

gorgonzola_korte_web.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 g vaj
  • 3 darab közepes méretű méretű, érettebb körte meghámozva, kimagozva, hosszában csíkokra vágva (lehetőleg Vilmos vagy valamilyen lédúsabb fajta)
  • 120 g gorgonzola sajt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 200 ml zöldségleves
  • 50 g pirított, zúzott dió
  • fél csokor petrezselyem felaprítva
  • 400 g SOÓS 8 tojásos Gran Premio SZÉLESMETÉLT

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben, amit majd a továbbiakban is használni fogunk, szárazon pirítsuk illatosra, barnára a diót, tegyük egy mozsárba és kissé zúzzuk össze.
  2. A vajat olvasszuk meg a serpenyőben, amikor már forró, dobjuk rá a körtecsíkokat és pár perc alatt pároljuk puhára, hagyjuk, hogy kissé megbarnuljon. Szedjük ki egy tálra és tegyük félre.
  3. Öntsük a zöldséglevest ugyanabba a serpenyőbe, forraljuk fel, tegyük hozzá a morzsolt gorgonzolát, kevergessük amíg teljesen felolvad. Öntsük fel a tejszínnel és addig főzzük , amíg kissé besűrűsödik.
  4. Közben főzzük ki a szélesmetéltet és szűrjük le.
  5. A körtét adjuk a tejszínes mártáshoz majd forgassuk bele a leszűrt tésztát is.
  6. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg dióval és a friss, aprított petrezselyemmel.

Tipp: tálaláskor adhatunk hozzá reszelt parmezán sajtot is.

Szólj hozzá!

Címkék: ősz vega vacsora tejszín tészta szélesmetélt

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr984879214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása