Ha reggel előkészítjük a ragut, este már csak a sütőbe kell betolni és 25 perc múlva tálalhatjuk is a vacsorát!
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g Soós Premio duro kagylótészta
- 250 g friss brokkoli apró rózsákra szedve
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 350 g csirkecomb filé bőr nélkül, vékony csíkokra vágva (lehet csirkemell filé is, csak a comb kevésbé száraz)
- 200 g csiperke gomba (kisebb fejek)
- 100 g natúr tejszínes krémsajt
- 300 ml tejszín
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- só, bors
A tetejére:
- 1 kis csomag újhagyma felkarikázva
- 100 g zsírosabb sajt reszelve (lehet füstölt is)
Elkészítés:
- Forraljunk vizet a tésztának, kezdjük el főzni és 4-5 perccel a főzési idő vége előtt adjuk hozzá a rózsákra szedett brokkolit is. Szűrjük le, borítsuk vissza a lábosba és tegyük félre.
- A sütőt kapcsoljuk be, állítsuk 180 fokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát 1-2 perc alatt pirítsuk át. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma! Dobjuk rá a csirkecomb csíkokat és pirítsuk át, majd adjuk hozzá a negyedekbe vágott gombát is. 1-2 perc múlva öntsük rá a tejszínt és a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. Épp csak addig keverjük, amíg a krémsajt felolvad, majd adjuk hozzá a petrezselymet is. Öntsük a tésztára és alaposan keverjük át.
- Öntsük egy hőálló tálba, a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és az újhagymával, majd toljuk a forró sütőbe 20-25 percre.
Megjegyzés: ha korábban készítjük el a ragut, ne keverjük össze a tésztával, csak közvetlenül sütés előtt.