HTML

Friss topikok

Legnépszerűbb recepetjeink:Csípős csirkés metélt thai módra

2015.02.19. 12:01 :: Tésztavilág

Hozzávalók:- 4 személyre

  • 40 dkg 4 Tojásos Rövidmetélt vagy 8 tojásos boglyás metélt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 centi friss gyömbér
  • 2 közepes vöröshagyma (póré is jó)
  • 2-3 sárgarépa
  • 40dkg csirkemellfilé,
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál Erős Pista
  • 1 csapott kiskanál currypor
  • 3-4 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz

 soos_thai_csirkes_web.jpg

Elkészítés:

  1. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát félkarikákra vágjuk, a répát vékonyan fölszeleteljük. A húst 1 centis kockákra vagy kis csíkokra vágjuk.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben – még jobb, ha wokban – megforrósítjuk, a hagymát és a répát rádobjuk, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A húst hozzáadjuk, 3-4 percig tovább sütjük, a vége felé a fokhagymával és a gyömbérrel fűszerezzük. Sóval ízesítjük, majd a felvert tojást ráöntjük.
  3. Kevergetve kocsonyásodásig sütjük, azután a metéltet is hozzáadjuk. Nagy lángon, lapátkanállal folytonosan forgatva megforrósítjuk. Közben a paprikakrémmel, a curryporral és a szójaszósszal fűszerezzük. 2-3 perc elteltével tálalhatjuk is.

Szólj hozzá!

Legnépszerűbb receptjeink: Lazacos chilis spagetti

2015.02.16. 12:12 :: Tésztavilág

Füstölt lazac, chilipaprika, kapribogyó, citrom, ezeknek az alapanyagoknak nehéz ellenállni. És miért is kéne?  Nem csak ellenállhatatlan, őrült gyorsan el is készül. Nagyjából annyi idő alatt, amíg a tészta fő!

lazac_chili_web.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g Soós Spagetti tészta
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 db piros chilipaprika felkarikázva (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 100 g füstölt szeletelt lazac csíkokra vágva
  • só, bors
  • fél csokor petrezselyem apróra vágva
  •  

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és a chili paprikát, 1-2 perc alatt pirítsuk át. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma, ha kell mérsékeljük a lángot. Húzzuk le a tűzről.
  2. Közben a tésztát tegyük fel főni lobogó forró vízben. Ha kifőtt, szűrjük le.
  3. A serpenyőt tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a kapribogyót és a citromhéjat, dobjuk bele a csíkokra vágott lazacot, majd adjuk hozzá a tésztát is. Jól forgassuk át, sózzuk, borsozzuk. Ha száraznak találjuk, locsoljuk meg 1-2 evőkanál olívaolajjal.
  4. Tálaláskor szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása