HTML

Friss topikok

Hungarian pásztortarhonya

2014.10.28. 08:00 :: Tésztavilág

19kaja_2.jpg

1 csomag Soós tarhonya,
1 fej hagyma,
fél szál száraz kolbász,
100 g bacon,
2 ek fűszerpaprika,
2 ek paradicsompüré,
1 kaliforniai paprika,
snidling,
petrezselyemzöld        

19kaja_3.jpg

A bacont és a kolbászt összevágjuk, hagymával megpirítjuk, ráöntjük a tarhonyát, együtt összeforgatjuk, felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a kockára vágott kaliforniai paprikát és az apró kockára vágott paradicsomot. Alaposan összeforgatjuk, 50 g vajat adunk hozzá, és a tetejére snidlinget és petrezselymet szórunk.     

19kaja_5.jpg       

5 komment

Kacsazúza pörkölt tarhonyával

2014.10.27. 10:12 :: Tésztavilág

 8kaja.jpg
Hozzávalók 4 főre:

1 fej hagyma,

2 db nagyobb paradicsom,

2 db TV paprika,

2 gerezd fokhagyma,

3 ek fűszerpaprika,

1 csomag soós tarhonya,

100g parmezán,

fél szál póréhagyma,

1 dl fehérbor,      

1 dl tejszín   

8kaja_1.jpg

A kacsazuzát megtisztítjuk. Majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, ezután a zúzát megforgatjuk, amikor megpirult a kockára vágott paradicsomot és paprikát is az edénybe tesszük, ezt követően felöntjük vízzel, amikor lefőtt őrölt fűszerpaprikával megszórjuk. A póréhagymát vékonyra szeleteljük és hozzáadunk egy kocka vajat, majd egy csomag Soós premio tarhonyát. Halvány színűre pirítjuk és utána 1 dl fehér bort öntünk hozzá. Majd felöntjük az egy csomagot kb. 500ml alaplével (vagy vízzel), felforraljuk és lefedjük,megvárjuk míg megpuhul. Amikor puha hozzákeverjük 1 dl tejszínt és 100g parmezánnal megszórjuk. Ha nem elég krémes, akkor tehetünk hozzá egy kis tejszínt, vajat a dúsítás kedvéért.

8kaja_6.jpg

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása