Hozzávalók 4 főre:
16 db óriás garnéla nyersen
1 csomag Soós tagliatelle tészta
Olívaolaj a sütéshez
Az édes-savanyú chilis szószhoz:
3 evőkanál ecet
3 evőkanál ananászlé
2 evőkanál barna cukor
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál paradicsommártás
1 db chili paprika
A tagliatellét sós vízben kifőzzük és kihűtjük, a hosszú tagliatellét rátekerjük a garnéla közepére, úgy hogy a tészta végei egy felé álljanak (mintha a lába lenne).
Bő, forró olajba bedobjuk a tésztát, fél percnél fordítunk rajta egyet, majd papírtörlőre kiszedjük.Keverjük össze a barnacukrot, az ecetet, az ananászlevet, a szójaszószt és a paradicsommártást egy nehéz lábasban, és nagy lángon forraljuk át. Vegyük a lángot takarékra, majd adjuk hozzá a felaprított chilit, és lassan főzzük, körülbelül 15-20 percen át. Tálalás előtt tegyük félre hűlni.
Forrón, a chilis édes-savanyú szósz mellé adva tálaljuk.