Sült nyúlt tagliatellével szárított paradicsommal, kapribogyóval
Hozzávalók 4 főre:
1 csomag Soós szélesmetélt,
4 nyúlcomb,
fél fej fokhagyma,
50 g gyöngyhagyma,
50 g sonkahagyma,
50 g fekete és 50g zöld olívabogyó,
olívaolaj,
2 dl tejszín,
2 ág rozmaring,
1 marék koktélparadicsom,
1 dl fehér bor,
2 ek vaj, só, bors,
100 g fehér krémsajt
A nyulat kis fokhagymával, rozmaringgal, olívaolajjal, sóval, illetve borssal bedörzsöljük és betesszük a sütőbe. 1 óra alatt 150 fokon megsütjük. Amíg sül a nyúlhús, addig kifőzzük a tésztát. Egy serpenyőben megpirítjuk az olívabogyót, a gyöngyhagymát, a fokhagymát és a sonkahagymát (vagy egyéb hagymát), majd a végén koktélparadicsomot dobunk hozzá.
Leöntjük borral, amit hagyunk szépen elpárologni. Hozzátesszük a vajat. Kicsi sóval, borssal ízesítjük, majd 100 g fehér krémsajtot és 1 dl tejszínt teszünk hozzá. Az egészet kiforraljuk végül pedig ráborítjuk a kifőtt tésztát.