HTML

Friss topikok

Tejfölös, spenótos rakott csusza

2013.10.09. 10:28 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

 5 főre

Elkészítési idő: 35 perc + a spenót tisztítása

Egy adag: 539 kcal

 tejfölös_spenótos2.jpg

Hozzávalók:

1 kg friss spenót (paraj), só, 3 evőkanál olaj, 3 közepes gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, 30 dkg Soós csuszatészta, 3-3,5 dl tejföl, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dkg vaj

 

1. A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket szűrőbetétbe rakjuk és folyó hideg víz alatt alaposan megmossuk. Ezután forrásban lévő, enyhén sózott vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 2 percig főzzük, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.

A vajat egy lábasban vagy nagy serpenyőben fölolvasztjuk, a zúzott fokhagymát rádobjuk, fél perc alatt megfuttatjuk. A parajt hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, jól átkeverjük, fakanállal egy kicsit össze is törjük, a tűzről lehúzzuk.

2. A tésztát kicsit apróbbra törve lobogó forró, enyhén sózott vízbe szórjuk. A csomagoláson lévő előírás szerinti ideig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd a tejföllel és a reszelt sajt kétharmadával összekeverjük, közben enyhén megsózzuk, megborsozzuk.

3. Egy közepes nagyságú tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, a tészta harmadát elsimítjuk benne. Egyenletesen ráhalmozzuk a fokhagymás spenót felét, majd újra tészta, spenót és a maradék tészta következik. A félretett sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kb. 200 ºC-on kb. 20 percig sütjük. Tulajdonképpen csak addig kell sülnie, míg összeáll, s a tetején a sajt szépen megpirul.

 

Szólj hozzá!

Címkék: spenót vega vacsora egészséges csuszatészta

süti beállítások módosítása