HTML

Friss topikok

Tarhonya grillezett paprikával és fetával

2013.09.27. 09:11 :: tesztavilag

Korábban is mutattunk már tarhonyából készült salátareceptet, most is egy ilyen következik. Érdemes kísérletezni a tarhonyával, mert tényleg nem csak a pörkölt mellé érdemes fogyasztani!!

tarhonya_feta_paprika.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 3-4 db grillezett kápia paprika (készíthetjük magunk is, de használhatunk boltban kaphatót is)
  • 100g fetasajt (vagy kecskesajt)
  • 1  csokor  bazsalikom
  • 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors
  • 1 marék pirított fenyőmag vagy napraforgómag
  • 200g Soós  tarhonya
  • 500ml zöldségleves

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a tarhonyát: olívaolajat hevítünk egy lábosban, ebben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a forró zöldséglevessel és puhára főzzük. Ha megfőtt, egy salátástálba borítjuk és kihűtjük.
  2. A paprikát és a fetát közben apró kockákra vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük a száráról.
  3. Amikor a tarhonya kihűlt, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálalás előtt érdemes néhány órát hűteni.

Húsok mellé kínáljuk, de vacsorára, irodai ebédre önálló fogásként is kitűnő!

Szólj hozzá!

Címkék: saláta gyors bazsalikom tarhonya

Fafülgombás, édes-savanyú metélt

2013.09.24. 10:43 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

 ▪   5 főre, 30 perc (+ a gomba áztatása), könnyű

 Hozzávalók:

40 dkg Soós rövid metélt, só

a raguhoz:

egy kis doboz (25 gramm) szárított fafülgomba, 1-1 húsosabb zöld és piros színű paprika (35 dkg), 20 dkg konzerv ananászkarika, 3 evőkanál olaj, 4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 2 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál méz (kristálycukor is lehet), fél kiskanál Erős Pista (lehet 1-2 apróra vágott csilipaprika is)

 FGOMBMET.jpg

Elkészítés:

1. A fafülgombát bő langyos vízben átmossuk, leszűrjük, egy tálba szórjuk, és annyi langyos vízet öntünk rá, emennyi ujjnyira ellepi. 1-2 órán át így áztatjuk.

2. A kétféle paprikát kicsumázzuk, és a rövid metélthez hasonló nagyságú darabokra vágjuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, a karikákat lapjukban félbevágjuk, majd a paprikához (metélthez) hasonló darabokra vágjuk.

3. Az olajat egy wokba (serpenyőbe) öntjük, majd nagy lángon a paprikát 2 percig pirítjuk benne. A gombát leszűrjük - levét félretesszük -, a nagyobbakat földaraboljuk, a paprikához adjuk. 1-2 percig rázogatva pirítjuk, majd következik az ananász.  A szójával, az ecettel, a ketchuppal, a mézzel és az Erős Pistával ízesítjük. Keverve, rázogatva 2 percig pirítjuk, és a gomba főzőlevéből is ráöntünk kb. 1 decinyit, hogy legyen egy kis szaftja.

4. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük. leszűrjük, a zöldséges raguval összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

Szólj hozzá!

Címkék: vega vacsora gomba wok gyors

süti beállítások módosítása