HTML

Friss topikok

Őszi gasztroprogramajánló

2013.09.19. 14:28 :: tesztavilag

Szekszárdi Szüreti Napok  - 2013. szeptember 19-22.

fejlec.jpg

A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál.Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén zajlik. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg a fesztivált.

Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket.

Bővebb információ

Édes Napok Budapest - 2013. szeptember 20-22.

edes-napok-budapest-2013-budapest-1-m.jpg

Az Édes Napok Budapest Magyarország legnagyobb csokoládé- és édességfesztiválja, ahol jelen vannak a legismertebb kézműves és csokoládé manufaktúrák, cukrászdák, neves és ismert világmárkák. Az Édes Napok nem csak egy közönséges „csokifesztivál”, hanem az édesipari szakma legnagyobb hazai seregszemléje. Közel száz tematikus kiállítójával és 30 ezer látogatóval az Édes Napok jelenleg Európa ötödik legnagyobb csokoládé- és édességfesztiválja.

www.edesnapok.hu

Szüreti Mulatság Eger - 2013 szeptember 20-21.

A Bazilika előtti szőlőáldással veszi kezdetét az Egri Szüret szeptember 20-án délután, majd a különböző hagyományőrző együttesek látványos felvonulásával folytatódik a program a Szépasszony-völgyben. Első nap a folkműfajé a főszerep, másnap családi programokkal és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

Bővebb információ

 
II. Pécsi Pezsgő Borfesztivál - 2013. szeptember 20-29.

A tíznapos, Pécsi pezsgő Borfesztivál egy új, hagyományteremtő célzattal megvalósuló, színvonalas, szakmai értékekre épített, kulturális és gasztronómiai programsorozat lesz, mely garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd valamennyi korosztály számára Pécs történelmi belvárosában.

www.pezsgobor.hu

 

XVII. Európai Bordalfesztivál 2013. - 2013. szeptember 27-29.

Kodály Központ, Széchenyi tér, Villányi borvidék

bordal_fesztival_logo.png

A fesztivál története:

Bor és dal minden kultúrában együtt jár, de “bordala” csak a magyarnak van – vélhetnénk.
Nos, már a fesztiválok eddigi történetéből is kiderült: páratlanul gazdag az a zenei kincs, amelyet a szőlő s a bor ihletett korokon, kultúrákon és földrészeken keresztül.

Ez a felismerés, valamint a tény, hogy a férfikari éneklés világszerte bátorításra szorul, késztette a nemzetközi kórusversenyeken díjnyertes Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikart, hogy 1993 óta évente Pécsre és Baranyába invitálja Európa és a világ férfikarait, vokálegyütteseit, népzenei előadóit.
A Bordalfesztivál 1993 óta többezer férfi énekest  kalauzolt el a bordalok és a kitűnő magyar borok világába, de a rétsztvevők mellett a lelkes közönség is évről évre hozzájárul a fesztivál feledhetetlen és egyedi hangulatához.

www.winesongfestival.hu

 

Vörösbor Fesztivál - 2013. október 4-6., Villány

ck-korlevel-fokep.jpg

Látogasson el Villány legnagyobb rendezvényére, amely során a gasztronómia, a valódi értéket képviselő kézművesség, a kulturális programok és a zene karöltve, a vörösbor égisze alatt, egy különleges élményt tartogatnak mindenki számára!

Internet: www.villanyiborvidek.hu

 

Tokajhegyaljai szüreti napok - 2013. október 4-6

 

A térség legnagyobb kulturális és szórakoztató fesztiválja, melyet 1932-től rendszeresen megrendeznek.

www.tokaj.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló fesztivál

Meleg tésztasaláta gombával és mángolddal

2013.09.16. 14:26 :: tesztavilag

A piacok most tele vannak nagy, húsos, élénkzöld mángoldlevelekkel, érdemes vele kísérletezni!

gomba_mangold.jpg

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 dkg Soós tészta
  • 30 dkg gomba
  • 2 nagy mángoldlevél
  • 8 db koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk és fél centi vastagon felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A mángoldeleveleket megmossuk, vastag szárát kivágjuk és felcsíkozzuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg el nem párolog a gombából kifőtt víz. A végén óvatosan le is piríthatjuk. A legvégén hozzáadjuk a mángoldot is, 1 perc alatt átforgatjuk, épphogy csak picit átmelegedjen, de megtartsa élénkzöld színét.
  3. A gombás keveréket hozzáöntjük az időközben kifőzött és leszűrt tésztához. Rádobjuk a felezett koktélparadicsomokat, jól átforgatjuk. Ízlés szerint ha kell, sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: vega vacsora gomba gyors paradicsom tészta

süti beállítások módosítása