Egy kellemes őszi, bekuckózós vacsorára képzeltük el ezt a tésztát, amiben a főszerepelők a sütőtök, a dió, a zsálya és a kéksajt.
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g sütőtök 2 cm-es kockákra vágva
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 csokor friss zsálya levél
- 50 g pirított dió
- 50 g kéksajt
- 400 g SOÓS szélesmetélt
- só, bors
Elkészítés:
- A felkockázott sütőtököt helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben süssük szép barnára. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tartja majd meg a formáját, amikor összekeverjük a tésztával.
- Egy serpenyőben a maradék olívaolajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a felszeletelt lilahagymát és pirítsuk meg, nem kell teljesen megpuhulnia, maradhat roppanós picit.
- A tésztát tegyük fel főni, ha kész szűrjük le, a főzővízből tegyünk félre keveset, amivel majd a tésztát fogjuk fellazítani, ha szükséges.
- Ha megfőtt a tészta, keverjük össze a lilahagymát, sütőtököt, az apróra vágott zsályát, a pirított, durvára vágott dió és a szétmorzsolt kéksajt felét, forrósítsuk át és keverjük hozzá a tésztát is. Sózzuk, borsozzuk és ha túl száraz lenne, lazítsuk fel a tészta főzővizével.
- Tálaláskor szórjuk meg a maradék dióval és kéksajttal.