A piacok most tele vannak nagy, húsos, élénkzöld mángoldlevelekkel, érdemes vele kísérletezni!
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg Soós tészta
- 30 dkg gomba
- 2 nagy mángoldlevél
- 8 db koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. extraszűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
- A gombát megpucoljuk és fél centi vastagon felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A mángoldeleveleket megmossuk, vastag szárát kivágjuk és felcsíkozzuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg el nem párolog a gombából kifőtt víz. A végén óvatosan le is piríthatjuk. A legvégén hozzáadjuk a mángoldot is, 1 perc alatt átforgatjuk, épphogy csak picit átmelegedjen, de megtartsa élénkzöld színét.
- A gombás keveréket hozzáöntjük az időközben kifőzött és leszűrt tésztához. Rádobjuk a felezett koktélparadicsomokat, jól átforgatjuk. Ízlés szerint ha kell, sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.