Ismét egy tésztaétel, amit melegen, de salátaként is fogyaszthatunk. Érdekes benne a triplazöld pesto, ami attól tripla, hogy a bazsalikom-petrezselyem-rukkola trió alkotja. Ezenkívül csiseriborsó, szárított paradicsom és zsenge bébispenót kell hozzá, csupa finom és egészséges alapanyag!!!!
Hozzávalók
- 200 g Soós spagetti
- 1 konzerv csicseriborsó (vagy áztathatjuk, főzhetjük is a nyers csiseriborsót, amelyik szimpatikusabb)
- 6-8 darab olajban eltett szárított paradicsom
- 1 nagy marék bébispenót
- só, bors
A pestóhoz - Fél-fél csokor friss bazsalikom, petrezselyem és egy marék rukkola
- 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál pirított napraforgómag (ez lehet fenyőmag, dió vagy mandula is)
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A spagettit főzzük ki, szűrjük le és tegyük félre. A csicseriborsót szűrjük és csepegtessük le. A paradicsomot vágjuk vékony csíkokra, a spenótot mossuk meg és szárítsuk le a leveleket.
- A pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépben turmixoljuk össze.
- Ha melegen szeretnénk tálalni, akkor egy teflonedényben keverjük össze a pestót, a csiseriborsót és a paradicsomot, adjuk hozzá a tésztát, forrósítsuk át. Ha már lehúztuk a tűzről csak akkor adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébi spenót leveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Ha salátaként készítjük, akkor nem szükséges összemelegíteni, egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és fogyasztásig tartsuk hűtőben .