A zsálya és a sütőtök jó barátságban vannak egymással. Nem hagyják ki belőle a ropogós, vajon sütött zsályaleveleket!
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g sütőtök 2 cm-es kockákra vágva
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 8 szelet füstölt sonka, csíkokra vágva
- 1 csokor friss zsálya levél
- 50 g pirított fenyőmag
- 50 g parmezán sajt
- 400 g SOÓS PREMIO DURO SZARVACSKA TÉSZTA
Elkészítés:
- A felkockázott sütőtököt helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg az olívaolajjal és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben süssük szép barnára. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tartja majd meg a formáját, amikor összekeverjük a tésztával.
- Egy serpenyőben a vajat olvasszuk meg, dobjuk rá a zsályaleveleket és hagyjuk, hogy a levelek ropogósra süljenek, miközben kicsit be is pöndörödnek. Szedjük ki egy tálra.
- A tésztát tegyük fel főni, ha kész szűrjük le.
- Dobjuk a sonkacsíkokat a vajra, pirítsuk pár percig, adjuk hozzá a pirított fenyőmagot is. Végül adjunk hozzá mindent: a leszűrt tésztát, a zsályaleveleket és a sütőtököt is. Keverjük össze, forrósítsuk át és tálaljuk.
- Tálaláskor szórjunk reszelt parmezán sajtot a tetejére.