HTML

Friss topikok

Zsályás sütőtökös tészta

2012.10.31. 14:52 :: tesztavilag

A zsálya és a sütőtök jó barátságban vannak egymással. Nem hagyják ki belőle a ropogós, vajon sütött zsályaleveleket!

zsalyas_sutotokos2_web.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g sütőtök 2 cm-es kockákra vágva
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 8 szelet füstölt sonka, csíkokra vágva
  • 1 csokor friss zsálya levél
  • 50 g pirított fenyőmag
  • 50 g parmezán sajt
  • 400 g SOÓS PREMIO DURO SZARVACSKA TÉSZTA

Elkészítés:

  1. A felkockázott sütőtököt helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg az olívaolajjal és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben süssük szép barnára. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tartja majd meg a formáját, amikor összekeverjük a tésztával.
  2. Egy serpenyőben a vajat olvasszuk meg, dobjuk rá a zsályaleveleket és hagyjuk, hogy a levelek ropogósra süljenek, miközben kicsit be is pöndörödnek. Szedjük ki egy tálra.
  3. A tésztát tegyük fel főni, ha kész szűrjük le.
  4. Dobjuk a sonkacsíkokat a vajra, pirítsuk pár percig, adjuk hozzá a pirított fenyőmagot is. Végül adjunk hozzá mindent: a leszűrt tésztát, a zsályaleveleket és a sütőtököt is. Keverjük össze, forrósítsuk át és tálaljuk.
  5. Tálaláskor szórjunk reszelt parmezán sajtot a tetejére.

Szólj hozzá!

Címkék: ősz sütőtök vacsora tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr234879222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása